קניית בית על הנייר

לקניית בית על הנייר יש יתרונות, בעיקר רמת חיים גבוהה יותר, אך יש גם עלויות הכרוכות בכך.

 

למרות שלכל פרויקט יש מפרטים משלו, קבלן משלו וחוזה משלו, ישנן מספר עלויות נוספות בעסקה כזו.

 

  1. עלויות משפטיות

בנוסף לכך שתצטרכו לשלם עבור עורך הדין שלכם, אתם נדרשים לשלם עבור עורך הדין של הקבלן. חיובים כפולים הובילו אנשים רבים להשתמש רק בעורך הדין של הקבלנים. זו כמובן טעות ענקית, שלעולם אסור לכם לעשות.

למרבה המזל, חוק חדש עבר בשנת 2014 המגביל את המחיר שעורך הדין של הקבלן יכול לגבות ל-5,000 ש"ח + מע"מ (כ-6,000 ש"ח בסך הכל). לפני שהחוק עבר, לעיתים קרובות קונים עמדו בפני חיובים שנעו מעל 20,000 ש"ח.

 

  1. מועד אספקה

מרבית חוזי הנדל"ן כוללים לוח זמנים. כשקונים על הנייר, לוח הזמנים ארוך בהרבה והקבלן דורש תשלומים במהלך הזמן הזה כדי לכסות את עלויות הבנייה שלו. התקופה הארוכה משפיעה על המחיר הסופי של הבית ועל המשכנתא, אם היא נלקחת. יש לתכנן היטב את הכספים של השנים הבודדות עד למסירה, רצוי עם איש מקצוע.

 

קחו בחשבון שתאריך המסירה הסופי משתנה לעתים קרובות, ומאוחר יותר מהמתוכנן בחוזה.

 

  1. מדד עלויות בנייה (BCI)

קבלנים רבים דורשים לקשר בין מחיר הבית לבין עלויות הבנייה. מדי חודש מפרסם בנק ישראל את מדד ה- BCI, למדד המחירים לצרכן.

 

בדומה למדד המחירים לצרכן, BCI בדרך כלל עולה ובכך מעלה את מחיר הבית עליו אתם מתמודדים. שינויי BCI משפיעים רק על הסכומים שטרם שילמתם, מכיוון שבנושא זה, ישנם קונים שמעדיפים לשלם את מלוא המחיר בעת החתימה. עם זאת, הדבר יוביל לתשלומי משכנתא מלאים מההתחלה, לצד שכר דירה או משכנתא עבור נכס קיים.

 

  1. הקצעת משכנתא

הנושאים שהוזכרו בעבר משפיעים על תכנון המשכנתא ולהפך. עליכם לתכנן את המשכנתא שלכם סביב לוח התשלומים, ולוח הזמנים לתשלומים אמור להיות כזה שלא מסבך את המשכנתא. זה עשוי להוביל למשכנתא יקרה יותר.

 

בנוסף, עליכם לתכנן בזהירות את ההוצאות החודשיות שלכם בנושא שכר דירה ומשכנתא עד למסירה סופית.

 

  1. תוספות לפרויקט

אחד ממקורות ההכנסה העיקריים לקבלנים הוא התוספות שתוסיפו לבית. רשימת התוספות הפוטנציאליות נראית אינסופית. כמה דוגמאות כוללות מיזוג אוויר, מטבח גדול ומשופר יותר, אריחים מהודרים וכו'. העלויות הכוללות של המהדורות הללו הן לרוב עשרות אלפי שקלים (שלא תכננתם להוציא).

 

אתם יכולים להפחית באופן דרסטי את העלויות הללו על ידי התייעצות עם אדריכל בשלבים מוקדמים, מעבר על החוזה עם יועץ משכנתאות ובניית תקציב אמיתי.

דילוג לתוכן