היתרון בהשכמה מוקדם בבוקר

היתרון הגדול של השכמה מוקדמת הוא ההתחלה הטובה שהיא מעניקה לנו ביומנו. מי שקם מוקדם הצליח לבצע כמות גדולה של עבודה קשה לפני שאחרים קמים מהמיטה. בשעות הבוקר המוקדמות המוח רענן, ויש מעט מאוד הסחות דעת, כך שהעבודה נעשית מהר ובאיכות גבוהה.

 

במקרים רבים, מי שמתעורר מוקדם מוצא זמן להתאמן באוויר הבוקר הטרי, והתרגיל הזה מספק לו אנרגיה שתחזיק מעמד עד הערב. עם התחלה כה מוקדמת ביום, יש מספיק זמן לעשות את כל העבודה שאפשר לצפות לעשות, ולא מתפתים למהר בכל חלק ממנה. כך העבודה מסתיימת בזמן טוב, ויש מרווח ארוך של מנוחה בערב לפני השעה שבה הולכים לישון. מי שמקיץ מוקדם בדרך כלל נרדם כמה שעות לפני חצות, בזמן שהשינה מרעננת ביותר, ואחרי לילה של מנוחה, קמים למחרת בבוקר, בבריאות טובה וברוח טובה, זהו יום עבודה חדש.

זה פשוט מאוד, מפני שחיים כאלה הם הרבה יותר בריאותיים מאשר של מי שמקצרים את שעות הערות שלהם על ידי השכמה מאוחרת. משכימי קום יכולים להרשות לעצמם במהלך היום קצת פנאי לנוח במידת הצורך. כל מי שישן עד מאוחר, חייב, אם הוא רוצה לעשות עבודה של יום שלם, להמשיך לעבוד עד שעה מאוחרת, ולוותר לעצמו על שעה או שתיים של התעמלות בערב שהוא צריך לעשות לטובת שמירה על בריאותו. אבל למרות כל המאמצים, הוא כנראה ייצר תוצאות טובות כמו מי שקם מוקדם, וזה כי הוא מחמיץ את שעות העבודה הטובות ביותר ביום.

 

אפשר להתנגד לכך שמי שקם מאוחר מוצא את השקט המושלם בחצות, הזמן הטוב ביותר לעבודה. זה נכון ללא ספק במקרים מסוימים. כמה הוגים דגולים מצאו מניסיון שהאינטלקט שלהם הוא הברור ביותר, והם יכולים לכתוב בצורה הטובה ביותר, כאשר הם עושים זאת בשעות הלילה. אבל גם במקרים כאלה לא ניתן לשבח את הנוהג של עבודה מאוחר בלילה. מעטים הם האנשים, אם בכלל, שיכולים להפעיל את מלוא כוח האינטלקט שלהם בזמן שהטבע קובע שהם אמורים לישון, מבלי להרוס את בריאותם; וכמובן הפגיעה שנגרמה לבריאות בטווח הארוך משפיעה לרעה על כמות העבודה שנעשתה.

דילוג לתוכן